Previous Next

У Полтаві відкрили футбольний турнір для іноземних студентів

Футбольний турнір серед студентів-іноземців стартував на стадіоні «Динамо». Команди з різних університетів Полтави, до яких входять учасники з Мороко, Нігерії, Єгипту, Ємену, Азербайджану, Гани, Гамбії, Тунісу, Туреччини, Йорданії, Судану та Кувейту. Загалом змагаються між собою 18 команд. Причому в одній команді могли бути учасники з кількох держав.

– Очільники обласної федерації футболу запропонували керівникам вишів провести такий турнір, – розповів Олексій Нестуля, ректор Полтавського університету економіки та торгівлі. – Раніше команди грали між собою, у рамках власного навчального закладу, тому чудово, що тепер вони зможуть позмагатися між собою. Це такий акт поваги до іноземних студентів, крім того, це один із чинників їхньої інтеграції в український соціум.

Студент ПУЕТ із Мороко Браян говорить, що перші враження від турніру позитивні. Його команда обов’язково спробує виграти турнір.

На відкритті змагань чимало теплих слів висловили організатори дійства, а окрім промов кожна команда ще й отримала по м’ячу.

– Ідея провести турнір належить Віктору Пожечевському, виконавчому директору громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини», – Олег Лисак, перший заступник голови спілки. – Я дуже вдячний керівному складу наших вишів, які пішли нам на зустріч і створили спортивне свято для своїх студентів. Я думаю, що турніри такого плану більш прославлять Полтаву як духовну столицю України і з точки зору різних освітніх напрямків.

Келвін, студент із Гани, вважає, що такі турніри допомагають краще пізнати нашу країну:

– Це вражаюче, – зізнається він. – Якщо такі турніри будуть мати продовження то іноземці зможуть дізнатися більше про Україну. Наша команда з Гани дуже чудова, тому ми тут для того, щоб перемогти і крапка. В нашій команді дуже добрі гравці, навіть виокремлювати нікого не стану, всі чудові.

Вирішальні матчі турніру відбудуться на початку травня.

2018 © Асоціація Футболу Полтавщини — Всі права застережено

Меню - АФП